Магазин "Спиртик" спеціалізується на продажі якісного найчистішого спирту Люкс 96.6% і різноманітною лікеро-горілчаної продукції. У нас Ви можете придбати спирт від 5 л, якісний коньяк і горілку в 5-літровій тарі. Ще у Вас є можливість вигідно купити якісний алкоголь в тетрапаках, а саме:
- горілку
- коньяк
- віскі
- бренді
- ром
- лікер
Наша продукція дуже якісна. У вас немає тепер необхідності переплачувати за дорогу упаковку і маєте можливість значно заощадити, отримавши при цьому якісний продукт !!!! Ми цінуємо кожного з Вас!
Що таке медовуха?
Медовуха - це слабоалкогольний напій з приємним ароматом і м'яким смаком, який готуватися з води, меду, різних смакових добавок, приправ, коріння, ягід, трав з додаванням фруктової бражки, хмелю, дріжджів (останні компоненти дозволяють готувати напій швидше за рахунок прискорення процесів бродіння ).
Напій цей відносно молодий, хоча, без сумніву, дуже тісно пов'язаний з історією давньоруських медових напоїв і зобов'язаний їм своєю появою. Як і в класичних стародавніх рецептах, основний компонент медовухи - це мед.
Варена медовуха - ситний мед
Ставленний мед при всіх своїх перевагах мав один великий мінус - дуже довго доводилося чекати, коли дозріє ароматний напій. Та й коштував він недешево. Мабуть тому вже в кінці XI століття з'явився ще один старовинний рецепт приготування медовухи, отриманої в результаті кип'ятіння, стерилізації та зброджування.
Медовий напій стали варити. А тих, хто його варив, стали називати медоварів. Напій готувався набагато швидше (протягом місяця) і коштував дешевше. Такий напій, безумовно, був набагато доступніше ставленного меду і швидко набрав популярність.
Щоб його приготувати, в мед, розчинений у воді, додавали до смаку прянощі, трави, фрукти. Потім його варили, а після охолодження в нього для закваски додавали дріжджі (до цього часу вони вже були винайдені) і тримали в холоді в льодовику, поки бродіння не досягало певної стадії. Після чого наступав останній етап в приготуванні російської вареної медовухи - її відстоювали, освітлювали і ще недовго витримували.
Медовуха «простуха»
Чим ближче до нашого часу, тим простіше і примітивніше ставав старовинний рецепт медовухи. Сам мед квасити перестали. Спочатку готували бражку з ягід або фруктів, додавали в неї прянощі, трави, коріння і мед.
Ось тут-то власне і з'явилася «медовуха». Малося на увазі, що це той же старовинний хмільний напій, але більш низької якості, тому як в результаті такої спрощеної технології його приготування були втрачені м'який і ніжний смак варених і поставлених медів. Їх приємний аромат був перебитий запахом дріжджів і сивушних масел.
Але саме ця назва, по суті, негативне, з того часу міцно асоціюється з усіма старовинними алкогольними напоями, приготованими на основі меду.
Скільки градусів в медовуху?
Вміст алкоголю в медовуху зазвичай становить від 5 до 16%.
За фортеці і терміну виготовлення напою розрізняються: звичайна медовуха, молода медовуха, медовуха ставлені, медовуха міцна. Фортеця медовухи залежить від температури настоювання, часу витримки, від якості і виду супутніх компонентів, умов після фільтрації.
У старовинних класичних рецептах, де не передбачалося використання дріжджів і хімічних добавок, відсоток алкоголю повинен був бути мінімальним (5-6%). Само собою зрозуміло, що їх використання, додавання готової браги - це вже відхилення від класичного рецепту.
овторіть в точності технологію приготування ставленного холодного меду в домашніх умовах не вийде. Немає у нас дубових бочок, льодовиків, та й не у кожного вистачить терпіння стільки років чекати готовий напій. Але можна скористатися старовинним способом - зварити медовуху.
Рецепт приготування:
- Мед - 1 кг
- Вода - 2,5-3 літра
- Прянощі (імбир, запашний перець, кардамон, кориця) - 10 г
- Хміль - 5 г
- Цедра одного лимона
Для приготування вареної медовухи за старовинним рецептом необхідно залити мед водою, довести до кипіння, помішуючи. Додати прянощі, хміль, цедру лимона і знову прокип'ятити, прибираючи утворилася при цьому піну.
Після того як відвар буде проціджений і охолоджені, потрібно додати в нього 100 г дріжджів (пивних, винних, хлібних) і поставити бродити в тепле місце на 1-3 дні. Дозрівати напій, розлитий в пляшки, буде в темному прохолодному місці.
Як пити медовуху?
Фахівці в медоварінні радять пити медовуху до їжі. У всякому разі, так пили хмільний мед на Русі наші предки.
Напій подається охолодженим. Запивати або заїдати його не варто. Але якщо вам подобається вживати його по-іншому - строгих правил на цей рахунок не існує.
Медовуха - напій не міцний, але підступний. Напій швидко всмоктується в кров. Звідси знайомий багатьом дивовижний ефект: голова твереза, а ноги не йдуть. Але якщо пити медовуху в невеликій кількості, стан сп'яніння швидко проходить.