Магазин "Спиртик" спеціалізується на продажі якісного найчистішого спирту Люкс 96.6% і різноманітною лікеро-горілчаної продукції. У нас Ви можете придбати спирт від 5 л, якісний коньяк і горілку в 5-літровій тарі. Ще у Вас є можливість вигідно купити якісний алкоголь в тетрапаках, а саме:

  • горілку
  • коньяк
  • віскі
  • бренді
  • ром
  • лікер

Наша продукція дуже якісна. У вас немає тепер необхідності переплачувати за дорогу упаковку і маєте можливість значно заощадити, отримавши при цьому якісний продукт !!!! Ми цінуємо кожного з Вас!


20 фактів про алкоголь, про які ви не знали

Алкоголь в тому чи іншому вигляді був відомий протягом всієї історії людства. І постійно з ним боролися, то дозволяли, використовували в медичних цілях, поправляли здоров'я, імпровізували з рецептурою і підвищували продажу нестандартними методами ... Ці непрості взаємини обросли безліччю легенд і міфів, в достовірності яких складно розібратися.

Для сьогоднішнього огляду ми підібрали 20 незвичайних фактів про алкоголь - буде що обговорити на найближчій вечірці за келихом чогось міцного!


1. Найбільш продаваним алкоголем в світі є не горілка, а байцзі

Ніколи не чули про байцзі? Цей китайський алкоголь, виготовлений з сорго, продається рекордними обсягами - його оборот на ринку дорівнює 23 мільярдам доларів. Байцзі містить приблизно 40-60% алкоголю, має гарний смак і відмінно поєднується зі стравами азіатської кухні.

2. Ми п'яніючи в результаті кисневого голодування мозку

Експерти довели, що стан сп'яніння досягається через згортання крові - згустки злиплих еритроцитів перестають проходити крізь судини, і у всіх тканинах відзначається нестача кисню. Саме кисневе голодування мозку, зване гіпоксією, і призводить до відчуття свободи і ейфорії, яке відчувається після вживання алкоголю.

3. Ром і кашаса - не одне і теж

Ром виробляється з меляси, що залишилася після виробництва цукру з тростини, в той час як кашасу виготовляють, переганяючи сам сік цієї рослини. І хоча кашасу нерідко називають бразильським ромом, насправді це зовсім різні напої. До речі, кашасу використовують для приготування національного напою Бразилії - кайпіріньї.

4. У старих градусниках використовувався бренді

У XVI столітті в термометри замість ртуті заливали бренді, який непогано справлявся з поставленим завданням. Алкоголь замінили ртуттю лише завдяки її більш відповідним фізичним характеристикам.

5. Існує найпідступніша концентрація алкоголю в крові

Концентрацію спирту в крові безпосередньо пов'язують зі станом сп'яніння. При концентрації алкоголю приблизно в 0,5 грама на літр зазвичай не спостерігається видимих ​​відхилень, однак при підвищенні до 1г на літр нервові центри перестають нормально функціонувати при зовнішній "тверезості". Саме така концентрація небезпечна для водіїв - частота аварій в цьому випадку зростає в 14 разів. А при концентрації в 2 грами на літр відзначаються вже відхилення з боку дрібної і великої моторики, тому при такій фазі за кермо вже сідати не можна.

6. Для виробництва кампари використовували подрібнених жуків

До 2006 року кампари підфарбовували рубіново-червоним барвником, виготовленим з крил жуків. В даний час компанія використовує штучний харчовий барвник, який сильно розчарував справжніх цінителів цього напою, які кохали колишній рецепт.

7. "Вершкові" лікери Crème liqueur не містять вершків

Забавно, але популярні "Крем де какао" і "Крем де Мент" не мають в своєму складі ні грама вершків, а свою назву "вершкових лікерів" вони отримали завдяки густий, тягучою консистенції. А ось в компанії з вершками вони йдуть на ура - спробуйте змішати 2/3 склянки вершків з 1/3 склянки лікеру і насолоджуйтеся алкогольним десертом.

8. Алкоголь впливає на творчий потенціал

"Пиши п'яним, редагуй тверезим" - це відомий вислів Хемінгуея має під собою наукове обгрунтування. З одного боку, в стані алкогольного сп'яніння відзначається зростання творчих здібностей, оскільки відключаються механізми "внутрішньої цензури". А з іншого боку, в цьому стані збільшується кількість помилок при виконанні робочих операцій або рішенні задач.

9. Віскі темніє не через деревини

Якщо бути зовсім точним, свій гарний бурштиновий колір віскі набуває завдяки тривалій витримці в обвуглених бочках. Якщо ж ви будете витримувати напій в необугленних бочках, відтінок вийде жовтуватим, але ніяк не медовим.

10. У текілу ніколи не було "черв'яків"

Міфи про горезвісні "хробаків" на дні пляшки текіли не дають спокою багатьом шанувальникам цього мексиканського напою. Однак схожий з текілою напій мескаль, який виробляють з різних видів агави, дійсно іноді продають з личинкою метелика на дні пляшки. Історично плаваюча личинка була поганим знаком, вказуючи на те, що урожай агави був заражений. Однак з 1940 року "хробака" стали використовувати як маркетинговий трюк для підвищення продажів мескаля.


11. Похмілля буває і після повного очищення крові від алкоголю

Навіть після того, як алкоголь був повністю знешкоджено ферментами печінки і виведений з організму, в крові ще довгий час буде відзначатися зсув в бік кислого середовища і зниження кількості цукру. Саме ці зміни і призводять до відчуттів похмільного синдрому: жадобі, пітливості, депресій, зниження м'язової сили, підвищеної стомлюваності, нудоти і головного болю.

12. Президентам не чужий алкоголь

Відразу після закінчення своєї служби в якості першого президента США Джорджа Вашингтона побудував собі винокурню на плантації Маунт-Вернон. Бізнес успішно розвивався і незабаром став найбільшим лікеро-горілчаним заводом в США, здатним виробляти понад 11000 галонів спиртного на рік.

13. Ваше волосся теж люблять "випити"

Перукарі в XVIII столітті були впевнені, що ром - це запорука краси і здоров'я волосся, який робить їх міцними і блискучими. Своїм клієнтам вони радили обполіскувати волосся цим тропічним напоєм після миття, а бренді вважалося мало менш ефективною альтернативою. Горілку ж і донині змішують в пропорції 1 до 1 з шампунем і використовують для лікування лупи.

14. Алкоголь впливає на здатність годувати грудьми

За спостереженнями фахівців, у жінок одним з характерних наслідків регулярного зловживання алкоголю є нездатність до грудного вигодовування дітей - таке порушення зустрічається приблизно в 30-40% випадків.

15. Наступ алкогольного сп'яніння можна прорахувати

Говорячи про сп'яніння як про стан зміни психічних функцій, фахівці кажуть, що приблизно через годину після прийому спиртного з'являються порушення координації руху і поведінки. При цьому 100 мілілітрів горілки засвоюється в середньому за 1 годину, концентрація спирту в мозку на 75% більше, ніж в крові, а для переробки 10 мілілітрів етанолу печінки потрібно 1 годину. Звичайно, важливо також врахувати кількість з'їденого до і під час вечірки, а також масу тіла.

16. Алкоголізм не передається у спадок

Вважається, що алкоголізм як захворювання не передається генетично - діти здатні скопіювати тільки схильність до нього, яку батьки передають або наочним прикладом, або вихованням. Єдине, що дитина може успадкувати генетично, - це риси характеру, які можуть вилитися в схильність до вживання алкоголю.

17. Коктейлі зобов'язані популярністю сухий закон

Так, ідея змішувати цукрові сиропи, соки та інші рідкі інгредієнти з алкоголем розцвіла саме за часів сухого закону в США. Оскільки виробники спиртного свою активність не зупиняли, а навпаки, нарощували продуктивність далеко не за рахунок підвищення якості напоїв, саме насичений смак коктейлів допомагав їм приховати смак неякісного алкоголю.

18. Чи не кожне вино корисно для здоров'я

Червоні вина, як відомо, містять багато корисних антиоксидантів, таких як поліфеноли і ресвератрол, які захищають від раку і хвороб серцево-судинної системи. Так як червоне вино ферментує разом з виноградної шкіркою, що містить велику кількість антікосідантов, то і для здоров'я "кольорове" вино буде корисніше білого.

19. Тиск в пляшці шампанського більше, ніж в автомобільній шині

У пляшці шампанського міститься 40 кілограмів тиску на 1 квадратний дюйм, а це в 3 рази більше, ніж тиск в шині автомобіля. Вилетіла з пляшки шампанського пробка летить зі швидкістю 95 кілометрів на годину і часом може нанести досить серйозну травму, якщо потрапить в когось.

20. Швидкість вживання пива залежить від форми келиха

Згідно з дослідженнями британських вчених, швидше за все пиво випивається з розширення догори склянки - приблизно 0,28 літра за 7 хвилин. А ось класичні пузаті пивні кухлі "тягнуть" трохи більше - приблизно 11 хвилин. Пояснюється це тим, що нам на око значно важче розрахувати обсяг вигнутого келиха, тому чисто психологічно п'ється з нього швидше.