Магазин "Спиртик" спеціалізується на продажі якісного найчистішого спирту Люкс 96.6% і різноманітною лікеро-горілчаної продукції. У нас Ви можете придбати спирт від 5 л, якісний коньяк і горілку в 5-літровій тарі. Ще у Вас є можливість вигідно купити якісний алкоголь в тетрапаках, а саме:
- горілку
- коньяк
- віскі
- бренді
- ром
- лікер
Наша продукція дуже якісна. У вас немає тепер необхідності переплачувати за дорогу упаковку і маєте можливість значно заощадити, отримавши при цьому якісний продукт !!!! Ми цінуємо кожного з Вас!
Якщо просто взяти і розбавити спирт до 40% то не вийде горілка, як з магазину, що не буде характерного смаку і запаху. Щоб зробити з водно-спиртового розчину (сортування) звичну горілку необхідно цей розчин окислити. Традиційно окислення відбувається при углеваніі активованим вугіллям. В процесі окислення утворюється оцтовий альдегід, який в свою чергу окислюється до оцтової кислоти, яка з етанолом утворює уксусно-етиловий ефір. Кислота при цьому пом'якшує різкий смак спирту, а ефір дає горілчаний запах. До речі ці та інші сполуки, які утворюється в процесі окислення - не корисно.
Рецепт простий горілки в домашніх умовах
- Спирт 96% - 0,4 л
- Вода - 0,6 л
- Цукор - 1/2 чайної ложки
- Активоване вугілля - 1 чайна ложка
У підсумку вийде близько 1л приблизно 40% горілки. Якщо хочете зробити міцніше, щоб напій був більш пекучий, додайте побільше спирту, наприклад 0,42л. Оптимальна концентрація спирту для горілки 38-43%.
Приготування горілки в домашніх умовах
1 Розчиняємо цукор у воді. У воді він розчиняється краще, ніж спиртовому розчині або в чистому спирті. Кип'ячена або сира вода - справа смаку. По можливості використовуйте м'яку воду.
2 Змішуємо спирт з водою.
3 Промиваємо вугілля від пилу водою. Висипати вугілля в воду, перемішайте, дайте трохи постояти, злийте через сито. Необхідно використовувати очищену воду. Зверніть увагу, що аптечний вугілля може містити допоміжні речовини (для прийому всередину), наприклад крохмаль або цукор. У рецепті використовується чистий активоване березове вугілля (БАУ).
4 Додаємо вугілля в водно-спиртової розчин і періодично струшуємо. Час контакту 15-30 хвилин.
5 Сливаем з осаду і фільтруємо через вату або ватний диск від залишку вугілля. Переконайтеся, що фільтр досить щільний, щоб відфільтрувати вся вугільний пил, інакше процес углеванія триватиме в пляшці і далі.
6 Нагреваем отриманий розчин до 70 ° С, щоб прискорився процес утворення стійких з'єднань. Дотримуйтесь правил техніки безпеки, горілка горить! Цей етап не обов'язковий.
7 Розліваем по пляшках і витримуємо 5-7 днів. Якщо вистачить стійкості стільки витримувати горілку, то ви помітите, як зміниться смак в кращу сторону. Тому, що процес утворення стійких з'єднань триває близько тижня. Цей етап не обов'язковий, за умови, що у вас "горять труби".
Углеваніе горілки
У промисловості, коли ще не було ректифікаційних колон, очищення вугіллям стала застосовуватися для дезодорування Хлібного Вина (зерновий дистилят), щоб відбити сивушний запах. В даний час навіть нафтової і деревний спирт дуже чисті, тому углеваніе застосовується тільки для збереження традиційного смаку і запаху горілки. Хоча в продажу є і неуглеванние горілки.
Якщо ви робите спирт самостійно і стежте за якістю, спробуйте зробити горілку без углеванія. Вона менш шкідлива. Та й який сенс створювати в горілці шкідливі сполуки, які жорстко відтиналися на етапі ректифікації?